Dia  mundial dels ocells - Taller d'anellament a Ca l'Arnús 5 octubre de 2014

 
Aquesta activitat ha estat organitzada per l’Ajuntament de Badalona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Associació Naturalista ALOC en col•laboració amb l’IES Pompeu Fabra.

Fotografies 

Avui hem gaudit d'un magnífic i solejat ( malgrat que va haver-hi una forta tempesta a primeres hores del matí) dia mundial del ocells a Ca l'Arnús. De la mà de l’ornitòleg Xavi Larruy i els seus companys van aprendre un munt de coses sobre diverses especies d'ocells, els quals es van agafar mitjançant xarxes per el seu estudi científic , una vegada fetes obtingudes  les dades biomètriques i posada la seva anella a cada exemplar (que a mena de DNI les identificarà per sempre), van ser lliurats per poder continuar el seu viatge en algun cas fins la Àfrica subsahariana i en altres  a algun arbust, refugi o arbre de les rodalies.

Gràcies per la vostra participació i aquí teniu algunes fotografies de l'activitat 

 Fotos Fernando carceller coordinador Aloc

A sota en primer lloc teniu una de les més boniques aus de Catalunya , el blauet   (Quina gran sort van tenir¡¡¡) aquest ocell rabassut i amb un dors blau iridescent s'alimenta de peixos i probablement esta passant l'hivern al parc on s'alimenta de peixos dels estancs. Si us fixeu la part de sota del bec és de color ataronjat-vermell per aquesta raó sabem que es tracta d'una femella  ( els mascles és tot negre). A continuació una cotxa cua-roja  mirant la guia podem saber que és una femella ( el mascle és més acolorit) aquesta espècie esta de pas , probablement ve de una país del centre d’Europa on cria i va migrant fins a l'Africa subsahariana i aquí a Ca l'Arnús a fet una paradeta per reposar i agafar energia. La següent foto correspon a un mascle de Mallerenga carbonera ( fixeu-vos que té una ampla franja negra a mena de corbata) aquesta espècie si que és badalonina i viu tot l'any a Ca l'Arnús. La següent és un pit roig jove, que potser es emigrant , encara que aquí també hi ha exemplars sedentaris. En tot cas a l'hivern venen molts exemplars d’Europa a passar l'hivern a les contrades mediterrànies. La següent foto correspon a una parella de merles . la merla mascle es negra i la femella marró fosc també molt comuns al parc i per últim un tallarol de casquet en aquest cas un mascle perquè té el capell negre fins l'ull. ( les femelles tenen el capell marró).

Aquí teniu les xarxes de captura d'ocells. Recordeu aquest mètode de captura ESTA TOTALMENT PROHIBIT excepte per l'estudi científic portat a terme per ornitòlegs professionals amb el seu permís corresponent. Si vegeu alguna Xarxa al camp sense identificar truqueu als agents rurals, policia  etc.

Xarxes socials:

ALOCNATURA
ALOCNATURA
Amics jardí
Amics jardí

Passejades 2020 parc de la Serralada de Marina
Dates i sortides del 2020 al Parc de la serralda de Marina
p07d083.pdf
Documento Adobe Acrobat 822.1 KB
Passejades Guiades 2019 Parc de la serralada de marina
fulletó amb les dates de les sortides del 2019
passejades 2019.pdf
Documento Adobe Acrobat 715.4 KB
Plantes de matollar i boscos Parc de la Serralada de Marina
3171-26908-2018 Plantes de matollars i b
Documento Adobe Acrobat 1.7 MB

Mariposas de la Serralada de Marina y del PN Yasuní (Ecuador)

Per més informació cliqueu a la imatge ao aquí.

Insectes del Port. Per més informació cliqueu aqui o a la imatge

21 de maig de 2017 Bioblitz al Turó de l'Enric. de 9 a 12h del matí per més informació cliqueu aqui o a la imatge

Observatori

Badalona-Bufalà

 informació temps cliqueu aqui

Amics del jardi de papallones de Ca l'Arnús-Alocnatura

Alocnatura-Facebook

Biodiversitat Serralada de marina

Amb el suport de:

contador de visitas

info@alocnatura.org